Vocal Leader

Marlous Luiten

 

 

Marlous Luiten is dirigent, zangeres en muzikant in hart en nieren. Vijftien jaar geleden startte zij haar eerste vocal group. Ze zong zelf op dat moment nog drie keer per week in de theaters met cabaretgroep Femmage. Met groepen zingen was direct haar grote passie en is nu al acht jaar haar fulltime werk. Met haar vijf koren behaalt ze verbluffende resultaten. Met Route Sixteen valt ze al meerdere jaren in de prijzen op het Nederlands kampioenschap voor Barbershopkoren.  En uiteraard halen de Boezem Boys overal waar ze komen de publieksprijs binnen. Dit voorjaar waren ze te zien bij het programma Zing! waar ze veel indruk hebben gemaakt!

 

Marlous is iemand die precies weet wat ze doet. Ze doet alles met veel enthousiasme en overtuiging. Ze heeft uitstekende voelsprieten voor de verschillende soorten teams waar ze tot nu toe mee gewerkt heeft. Of het nu automatiseringsmensen, gemeenteambtenaren, financiële jongens of leerkrachten zijn.

 

Met haar energie en enthousiasme weet ze binnen een willekeurige groep mensen in no-time alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Degene die overal vooraan staan én ook zij die zichzelf het liefst onzichtbaar maken: Iedereen doet mee en ervaart succes.

De Koren van Marlous

De Gieser Wildevrouwen

 

De eerste vocal group die Marlous vijftien jaar geleden gestart is. Het begon als een gezamenlijke zangles aan de keukentafel. Ze noemen zich dan ook een keukentafelkoor. Maar de ambitie rijkt veel verder. Er wordt zeker 1x per maand opgetreden. 

 

Ze zingen vierstemmige popmuziek, jazz en Nederlandstalig cabaret. Ook hebben ze een voorliefde voor jaren 40 Andrew Sisters nummers.

 

Dat gaat zelfs zo ver dat ze in de Noordeloose Feestweek in een oude legertruck door het dorp gingen.

 

De Gieser Wildevrouwen bestaat uit zestien vrouwen.

 

 

De Boezem Boys

 

Negen jaar geleden ontstond wederom in het pitoreske dorpje Noordeloos het idee om ook een vocal group voor mannen op te richten. Veertien mannen zingen de longen uit hun lijf en hebben ook nog eens een talent voor performance.

 

Ze repeteren in de garage van Janpiet of in het Noordehuis. Een fantastische akoestiek en prachtige lokatie om een fotosessie te doen voor de Boezem Boys kalender. De opbrengst gaat uiteraard naar een goed doel.

 

Ze hebben al een aantal prijzen gewonnen op festivals. Worden inmiddels regelmatig uitgenodigd op verjaardagen en feesten. Met hun theatrale optredens laten ze gegarandeerd het publiek vrolijk lachend achter. Gillende vrouwen zijn geen uitzondering. 

Vocal Group Route Sixteen

 

Het van origine Barbershopkoor uit Dordrecht heeft stevige ambities. Met Marlous aan het roer zijn ze een theatrale weg ingeslagen. Op de twee-jaarlijkse Barbershop conventie waar ze altijd aan meedoen staan ze inmiddels bekend als de vernieuwers op het vlak van Performance. 

 

Inmiddels draait dit koor alweer jaren mee in de top van het Barbershop Genre. Goud op het Nederlands Kampioenschap in 2019 en zilver in 2023.

 

Deze 38 vrouwen kunnen heerlijk zingen en zingen alles a capella. Jazz, pop en Nederlandstalig is hun repertoire. Er worden hoge eissen gesteld aan de zangeressen en dat maken ze meer dan waar. 


Zinge!


In Hendrik Ido Ambacht huist het grootste jeugd popkoor van Nederland. Met 130 leden en vier groepen is het niet voor niets de vereniging van het jaar in deze stad.


Kinderen vanaf vier tot jongeren tot 24 zingen iedere vrijdagavond in Theater Cascade in Hendrik Ido Ambacht. Zinge! is een bekende naam in de korenwereld. Een zeer succesvol jeugdkoor bestaande uit vijf leeftijdsgroepen. 


Dit jaar bestaan ze 10 jaar en dat wordt uiteraard groots gevierd.